sekmadienis, vasario 28, 2010

Nuotrauka, kurioje liko laikas

Viena iš idėjų, kaip pažįstamus daiktus pateikti nematytu rakursu. Šį kartą mašinos, kurioms pašalintas vienas matavimas. Pradžiai rezultatas :
Pilnas paveikslėlis čia. Rekomenduoju pažiūrėti 1:1 masteliu. O dabar apie tai, kas čia ir kaip čia.
Nuotrauka yra dvimatis pasaulio atvaizdas. Ant 'x' pločio ir 'y' aukščio popieriaus lapo suprojektuojama akimirka ir jei skaityti, kad mes gyvename 4 matėje erdvėje (3 matavimai plius laikas) tai nuotraukoje esantis vaizdas yra be dviejų papildomų matavimų. Tuo tarpu, jei paimtume filmuotą medžiagą, lyginant su nuotrauka, ji papildoma laiko matavimu. Taigi nuotrauką nuo filmo skiria vienas matavimas - laikas. O kas jei iš filmo padarytume nuotrauką, pašalindami ne laiko matavimą. Būtent tai ir padaryta nuotraukoje su mašinėlėmis.
Iš kiekvieno filmo laiko momento (kadro) paimta juostelė. O visos gautos juostelės sujungtos į nuotrauką. Bent jau man įdomus rezultatas. Nors ir numaniau, kaip turi atrodyti gautas rezultatas, bet kai kurias detales pastebėjau tik pamatęs galutinį vaizdą. Pavyzdžiui, kuo mašina greičiau važiavo, tuo ji trumpesnė. Skubėjo ir kadangi užėmė mažai laiko, mažai ir įsiamžino. Kitas įdomus dalykas, nors mašinos važiavo į skirtingas puses, nuotraukoje jos visos atsisukusios į tą pačią pusę.
Kitas panašus vaizdas gautas važiuojant ir pro langą filmuojant šalikelę.
Kodėl tai darau? Na va, šauna vis fix idėjų, plius norėjau pasidalinti mintimis apie du būdus, kaip daromas menas. Savo mašinėles panaudosiu kaip pavyzdį, bet apie tai kitą kartą. Nepretenduoju į meną, nes ant interneto rėmelių neuždėsi.
"The most important thing in art is The Frame. For painting: literally; for other arts: figuratively-- because, without this humble appliance, you can't know where The Art stops and The Real World begins. You have to put a 'box' around it because otherwise, what is that shit on the wall?" — Frank Zappa



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą