sekmadienis, gegužės 05, 2013

Padirbtuvės

pa
Žiemą rašiau apie ėjimą link kalno (čia). Vienas iš aprašytų tikslų buvo dirbtuvių atidarymas. Vieta, kur bendraminčiai galėtų kurti, dalintis mintimis ir įrankais. Smagu pasidalinti tuo, kad pagaliau tokia vieta jau yra. Vilniuje, Paupio gatvėje. Tai dar nėra visiškai įrengtos pasakų dirtuvės su visa įmanoma įranga, bet žmonės, norintys jose kurti ir jas išlaikyti, jau yra. O tai, manau, yra svarbiausia. Taigi, prasidėjo eksperimentas, kurio metu pamatysim, kiek visgi reikalinga tokia vieta ir kiek žmonės iš tikro norės praleisti laiko kažką gamindami.
Eglės nupieštas renderis.
O pirmasis eksperimento etapas yra įsirengimas. Jau turime prisitempę įrankių, medžiagų, ir šiaip visokio "chlamo" iš sandėliukų. Dabar iš to bandysime minimaliomis sąnaudomis susikonstruoti aukščiau pavaizduotą vaizdą. VIP antresolę, darbastalį, įrankių lentynas beigi svečių kampą su sofkutėm. Sofkutę jau turime. Yra jau ir kelios lentynos susuktos. Eglė eksperimentuoja su kreidinės lentos dažais, o jei viskas eisis pagal planą, tai ateinančią savaitę turėtume ir darbastalį pasigaminti.
Dažai kreidinei lentai.

Turim ir antikvarinę mašiną. Veikiančią.
O jei kam smalsu, tai dirbtuvės yra atviros, ir mes išskėstom rankom laukiam bendraminčių. O kaip mums sekasi ir ką mes tose dirbtuvėse gaminame, bandysim surašyti dirbtuvių bloge. Užsukit karts nuo karto, gal ką naujo ir įdomaus jau būsim padarę. padirbtuves.lt