pirmadienis, spalio 21, 2013

Eindhovenas. Antra diena.

Vienas iš eksponatų.

Šį kartą turiu daugiau nuotraukų, tai pagalvojau, kad paprasčiau bus tiesiog komentarus po jom surašyti, kodėl jas nufotografavau. Per šiandien vis dar nepavyko visko pamatyti, bet ir nelabai laksčiau. Dar turiu ryt dieną ir dar kokią dieną prieš išvažiuojant. Taigi, prašom, šios dienos laimikis :

Google plus naudotojams : čia
Feisbukistams : čia

sekmadienis, spalio 20, 2013

Eindhovenas. Pirma diena.

Kaip ir pernai, šiemet taip pat sugalvojau nuvykti į olandiško dizaino savaitę. Pirma diena buvo pakankamai trumpa, nes iš jos reikia atminusuoti kelionę. Pasidalinsiu keliom nuotraukom objektų, kurie užkliuvo vakare paskubom prabėgant vieną iš ekspozicijų.

Labai nemažai rusiškai kirviniais (tapornų) vadinamų daiktų. Čia vis tas pats up-cycling. Senų daiktų pavertimas kažkuo nauju. Čia matom iš medžio atraižų sukonstruotą beveik žydišką žvakidę. Nepamenu kaip ji vadinasi.


Toliau, vos ne iš to paties fabriko surinktos, atraižos išradingai panaudotos kabyklai pagaminti. Elementai nušlifuoti ir sujungti nežinomu būdu. Įpjovos vietoj kabliukų.


Atkreipiau dėmesį į ne vieną lempą, kuri naudoja kaitrinį siūlą. Atrodo einam į taupiųjų lempučių laikus, bet tai neišvengiamai sukelia nostalgiškus ir šiltus jausmus senovinei technologijai. Lempos custom made, pailgos ar didžiulės su viduje imantriai prirangytais šviečiančiais siūlais. Gaila nuotraukoje gerai nesimato. Pasistengsiu pabiau.


Fuco švytuoklės principu pagamintas lėkščių ornamentas. Nežianu ar reik daugiau ką komentuoti.Taip pat padirbtuvių eksperimento  vertas objektas.


Metalas plius medis. Iš tikro nesu tikras ar metalas, bet pricipas toks. Sukonstruojama apversta kedė ir jos pagrindas užpilamas kokia nors gerai sukietėjančia medžiaga. Jai sustingus išimama iš formos ir apverčiama. Gaunamas lygus paviršius sedėjimui ir nenuspėjamas ornamentas.


Taip pat kaip ir kedė aukščiau, taip pat pagamintas ir šis staliukas. Šiuo atveju naudota epoksidinė derva.


O čia atkreipiau dėmesį nes jau internete mačiau. Phone blocks konceptas. Mintis - visi telefono elementai yra lyg lego kaladėles ir vartotojas užuot išmesdamas pusiau veikiantį ar pusiau pasenusį telefoną, sugedusią ar pasenusią detalę tiesiog pakeičia nauja. Idėja graži, bet kaip internetuose pakomentavo elektroniką išmanantys žmonės, visiškai nerealistiška ir nepraktiška.