ketvirtadienis, lapkričio 29, 2007

Demokratija online ir kalbų mokinimasis

Dar pora idėjų. Neseniai mano draugė Ieva nusprendė, kad jai reikia mokintis anglų kalbą. Pradžiai palankė kursus. Pasimokė, o dabar sugalvojo, kad reikia per dieną išmokti po tam tikrą skaičių žodžių. Taip pat, kiti mano pažįstami jau kurį laiką mokosi anglų žodžius naudodami "Flashcard" metodą. Taigi pagalvojau, reikia padėti savo draugei ir prašyti programą, kuria ji galėtu naudotis savo telefone ir mokintis žodžius, kada tik turi laisvo laiko. Tam reikalui startavau savo projektelį.
Kita idėja kilo, kai dvidešimt minučių laukiau autobuso. Visos jos čia nedėstysiu, tik esmę. Pabandyti kaip veikia online demokratija. Tai yra, kaip žmonės turėdami visas galimybes greitai ir skaidriai priiminėti bendrus sprendimus, tomis galimybemis naudotųsi. Pvz, kiekvienas norintis dalyvauti, savo du procentus kažkokių pinigų paskiria specialiai tam įsteigtai nepelno organizacijai. Tada naudodamiesi internetu, bendrai, balsavimu nusprendžia kam surinktus pinigus panaudoti. Jei kas nori gali ir savo asmenines lėšas aukoti. Bet esmė būtu tame, kad pažiūrėti, kaip toks dalykas aplamai veiktų.

3 komentarai:

  1. Apie demokratija online ir as seniai galvoju. Tai ideja kuri vis neduoda man ramybes. Manau ji padetu ivesti tvarka tokiose pralosots demokratijos salyse kaip Lietuva. Dar vienas idomus dalykas, kad as pats irgi programinu Java :) . Galvoju gal reiktu sitoj srity susikoperuoti ir rimciau ka nuveikti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sorry kad taip ilgai neatsakiau, vestuves ;) nelabai laiko kitam kam nors randu. Siaip laiko dabar kooperavimuisi neturiu, bet jei ideja gera gal kaip nors susidarys kritine mase bendraminciu. Plauksim, pamatysim...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mokymasis, Vincentai, mokYMasis. ;)

    AtsakytiPanaikinti