sekmadienis, rugsėjo 11, 2011

Čia juokinga nes...



Pradžiai dilbert'o komiksas (2005) :

Dilbert.com

O tada Nokija reklama (2011) :


O čia juokinga nes (pirmas lygis) , taip ir matau kaip Nokia kūrybinė komanda susėdusi prie stalo, nusprendžia padaryti reklamą kur žmonės šoka ir visaip kitaip džiaugiasi laidu kuris prie nieko nesijungia ir dar paskui sako :
"Panaudokime dar kokį modernų trumpinį. Taip turėtu atrodyti kiečiau. A2DP."
O jei iš tikro tai juokinga čia, nes (antras lygis) Nokia reklama galvoje susijungia su prieš tai esančiu Dilbert'o komiksu, kuris kaip ir niekuo nėra susijęs ir plius buvo pagamintas prieš daugiau nei penkis metus. Manau čia joukinga nes, juokas yra teigiamas stimulas, kurį smegenys gauna, kai suranda sąryšį tarp išorinio pasaulio elementų. O jei tas sąryšis yra netikras, kaip šiuo atveju, tiesiog atsitiktinumas, tai gauni stimulą x2, už tai kad teisingai atfiltravai teisingą sąryšį nuo neteisingo (čia gal jau trečias lygis). Tai lygiai todėl manau ir yra juokingos visos mėmės, kur smegenys į vieną visumą sujungia kalnus tarpusavyje nesusijusių elementų.

All in one meme:
Jei šitas paveiksliukas tau nejuokingas, reiškia tu nesusiejai jame esančių elementų.

P.S. namų darbams TED paskaita apie neteisingą supratimą, jog cukrus mums patinka todėl, kad yra saldus. Iš tikro dėl to, kad cukrus mums patinka, dėl to jisai yra saldus.

1 komentaras:

  1. Žiauriai gera įžvalga, kad jei paveiksliukas nejuokingas, tiesiog žmogus nesusieja elementų. Nes tikrai žinau žmonių, kurių humoro jausmas - puikus, bet kai kurių memų jie tiesiog nesupranta.

    AtsakytiPanaikinti