šeštadienis, lapkričio 02, 2013

Eglės sanatorija, efektyvumas at it’s finest.

Rampodromas.

Savaitgalį lankoma Eglės sanatorija Druskininkuose. Labai noriu pasidalinti savo sąmojingais ir šmaikščiais pastebėjimais. Esu įtakotas skaitinių ir kalbų apie efektyvumą ir jo tobulinimą. Taip pat esu to efektyvumo savo akimis matęs užsienio šalyse. Tai, kaip sako, what you see you can’t unsee. Eglėje neefektyvumas kliuvo už akių.

Atvykus, įprasta procedūra - užsiregistruoti. Prie registratūros trys langeliai ir viena eilė, kuri kažkuriuo momentu išsiskiria į dvi. Kurią pasirinkti - neaišku, bet jei pasirenki ne tą, sulaukęs savo eilės prie langelio, apie tai sužinai. Stoji į eilę iš naujo ir jau sulauki teisingo langelio. Ten paduodi savo dokumentus, gauni raktą nuo kambario ir eini ten laukti skambučio, kol bus paruošti tavo dokumentai. Tada tau paskambina ir tu nusileidi pasiimti savo dokumentų. Gauni puokštę lapelių.

Vienas didelis, kuriame surašytos tavo procedūros trims dienoms. Pavyzdžiui, inhaliacijos nuo 8:00 iki 15:30, kas reiškia, kad tiesiog eini ir gydykloje gyvoje eilėje vėl lauki savo procedūros. Tada pluoštas lapelių maitinimui. Ant kiekvieno parašyta data ir kas per maitinimas. Matosi, lapeliai karpyti ranka, kas reiškia, jog kiekvieną dieną kažkuri iš tų moteriškių registratūroje paredaguoja wordinį dokumentą, įdeda geltonų lapų į printerį, atspaudžia kuponus pusryčiams ir juos sukarpiusi kažkur prisega. Paskui tą patį kartoja su baltais ir violetiniais lapais pietums ir vakarienei. Prie viso to dar gauni lapelį, kuriame parašyta, nuo kada iki kada tu lankaisi sanatorijoje, ir jį turi nunešti į valgyklą pirmą kartą ten eidamas. Kažkam. Nežinau. Nes aš savo pamečiau, o moteriškė valgykloje į tai, jog aš jo neturiu, tiesiog numojo ranka ir sako - mums tik tie spalvoti svarbūs.

Jei ryte nusiprausęs duše nori turėti feną plaukams išsidžiovinti, jį atskirai reikia išsinuomoti registratūroje. Tam yra atskira procedūra. Pradžiai, jei yra eilė, atstovi ją registratūroje, kur tau pasako, jog turi eiti pas budinčią seselę ir pasiklausti, ar yra laisvų fenų. Nueini pas seselę, čia ne ten pat kur ir registratūra. Ji pasako kad fenų yra, bet jo dar neduoda, nes reikia registratūroje susimokėti. Tada vėl grįžti į registratūrą (atstovi eilėj, jei ji yra) ir pasakai, kad fenų yra. Tada jau gali susimokėti už feną du litus parai (laikas fiksuojamas minučių tikslumu) ir eini pas seselę pasiimti feno. Paprasta, kai žinai.

Kai jau turi feną ir, išsiplovęs galvą, nori juo pasinaudoti, susirandi vienintelę rozetę vonios kambary, iš jos ištrauki gyvatuko kištuką ir džioviniesi tą galvą. Nesvarbu, kad rozetė visai ne prie veidrodžio. Tas pats ir kambary, kai nakčiai nori pasidėti krautis telefoną. Kur girdėta, kad prie lovos žmonės darytų rozetes. Kambary taip pat užtenka vienos rozetės, kurion įkištas televizorius. Rozetė už stalo. Beje, kambary svetingumui akcentuoti yra elektrinis virdulys su 10 cm ilgio laidu, kurį gerai pasirangius taip pat gali įkišti į televizoriaus rozetę po stalu. Yra ir du puodeliai bei kelios lekštutės. Looks like arbatos laikas. Bet štai pačios arbatos… Matomai reik savo turėti atsivežus.

Surasti valgyklą kur panaudoti savo gautus spalvotus lapelius yra labai paprasta, tiesiog seki nuorodas ir ateini į valgyklą. Viskas labai gražu, švediškas stalas, vaikštai, dairaisi, ką čia tau įsidėti, prie tavęs prieina paslaugi darbuotoja, žinoma, paprašo parodyti savo lapelius. Pamačiusi sako, jog čia ne ta valgyka ir kad reikia eiti į kitą. Dogh. Bet antrą kartą aišku tos pačios klaidos jau nebedarai ir iš karto eini į teisingą valgyklą. Iškabos jų, beje, nesiskiria. Man gerai, bet kiekvieną dieną atvyksta nauji lankytojai ir, manau, dalis jų taip pat ne iš pirmo karto pataiko į teisingą valgyklą.

Valgykloje, prisipažinsiu, man buvo liūdna, bet čia dėl to, kad aš įtakotas užsienietiškų švediškų stalų. Valgyklon atėjom pusryčiams artėjant į pabaigą. Apie devintą. Bandelių ir desertų jau nebuvo likę nė kvapo. Bandžiau susirasti kažko sumuštiniams. Sūrio ar kokio kumpio. Radau tik vienišą padėklą su likučiu kažko panašaus į maltinį. Pasigavau aplink besisukiojančią moteriškę, kuri tvarkė stalus, ir paklausiau, gal kur yra sūrio. Sako, o ant stalo nebėra? Tai reik dar atnešti, bet, sako, jūs ten palaukite, nes gali greit nelikti, kai atneš. Na, galvoju, gerai, patykosiu to sūrio. Kai atnešė naują padėklą su sūriu, supratau, kodėl man rekomendavo palaukti, nes neliks. Ant padėklo buvo gal 12 plonų gabalėlių sūrio. Supratimui, tuo metu valgykloje buvo tikrai daugiau nei 50 žmonių.

Daniškas sūrio pjaustytojas.
Kaip alternatyva virtuvėje sūrį pjaustančioms moteriškėms, kurios paskui turi jį gražiai sudėlioti ant padėklo ir nunešti į salę, viršuje matomas Daniškas (?) sūrio pjaustytuvas. Pastatai tokį salėje su dviem šmotais sūrio. Ateina išalkęs lankytojas, pasuka rankenėlę porą kartų ir turi keturias riekeles sūrio. Akivaizdžiai efektyviau. Plius, sūrio atsargas daug rečiau salėje pildyti reikia.

Einant į baseiną, pasitinka labai maloni moteriškė, turinti tikrai gerą humoro jausmą. Ir čia ne ironizuoju. Tikrai smagių plaučių moteriškė. Viskas paaiškinama, parodoma, net duodama penkių centų moneta, kurią reikia dėti į rakinamas spinteles (vietoj dviejų litų). Sako, kai spintelė atsidaro, vietoj penkių centų iškris penki litai, tai juos man ir atnešite. Bet ir vėl viena smulkmena. Nors smagioji moteriškė prie įėjimo į baseiną patikrino mūsų registratūroje gautus popierėlius ir juos užantspaudavo, nusiprausus po dušu ir atėjus į baseino patalpą, pasitinka dar viena moteriškė, kuri paprašo duoti tą popierėlių šūsnį. Baseine, šlapiomis rankomis, šlapioje patalpoje, popieriaus lapelį. Ir kam to reikia - mus jau patikrino.

Beje, sanatorija yra pritaikyta neįgaliesiems, bent kai kur. Panašiai taip pat, kaip ir Vilnius yra pritaikytas dviratininkams. Bent kai kur. Tai ten, tai šen yra dviračių takelių. Nesvarbu, kad jie nesujungti į bendrą sistemą ir, pavažiavęs dviračių takeliu, gali sutikti stulpą per vidurį takelio. Tai Eglėje panašiai tikrai nemažai rampų užvažiavimui. Kad ir prie įėjimo - net penkios rampos. Žavingai išdėstytos skirtingose laiptų pusėse, kad gražiau atrodytų ir ne taip monotoniškai būtų. Nes na kažkaip nesižiūri, kai visos vienoj tiesėje sudėtos būtų. Nesvarbu, kad nepatogu važiuot. Užtat gražu žiūrėti. Aišku, kai kurių rampų statumas didesnis nei Druskininkų sniego arenos šlaito, bet tai kas sakė, kad bus lengva. Įveikus visas tas rampas ir praėjus pro duris, kurias nežinau kaip neįgaliajam atsidaryti, tave pasitinka paprasti laiptai. Sorry, toliau kelio nėra.

Bendrai api visą šį efektyvumą ar jo nebūvimą turiu savo hipotezę. Labai didelė dalis lankytojų yra iš Rusijos ar Baltarusijos ar kitų rusiškai kalbančių šalių. Ir tikiu, jog sanatorija kiek taikosi prie savo klientų, nes, manau, ne vieną svečią iš rytų ištiktų kultūrinis šokas, jei nereiktų pastovėti bent keliose eilėse ar nebūtų pasiuntinėtas bent per kelis taškus ko nors neprasmingo nuveikti. O jei visa atvykimo procedųra būtų sutvarkyta per penkias minutes, tai ir širdies priepuolis ištiktų. Negerai gi. Čia, beje, rašau dar neprabuvęs sanatorijoje 24 valandų.

Nemaitinti katinų. Rimta problema.

38 komentarai:

  1. Pritariu pastebėjimams ;)
    Prieš porą savaičių lankiausi, tai toks sovietmečio dvelksmas aplankė. Talonėliai yra dievas, ant klientų galima burbėti, maitinimas meh. Dar ordos pensininkų ir rusiškai kalbančių asmenų. Kitą kartą rinksiuosi kitą vietą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pensininkais visi busime, kalbas reikia mokėti, o rusiška nei kiek ne blogesne už kitas , kraupu kainos -300 Lt i r daugiau už parą.

      Panaikinti
  2. Kraupuma. Ir dar Europos Tarybai pirmininkaujančioje valstybėje :-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ispindeje liurbiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. man tikrai patiko Egles sanatorijoj ir nera jau taip blogai kaip rasote

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaip kai kurie komentatoriai pastebi, eglė ir eglė+ yra du skirtingi dalykai. Tai gal anonimas buvo eglėje su pliusu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš buvau būtent Eglės sanatorijoje du metus iš eilės - viskas ten super :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. O čia pasitikslinimui, ką reiškia viskas ten super. Ta prasme viskas ten kitaip nei čia aprašiau ar viskas ką aprašiau tamstai tiesiog neužkliuvo?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Gal ir sutikciau su nuomone isdestyta siame straipsnyje.. bet ta vieta kur skundziates kad nera arbatos kambaryje tai...:D juokas paeme, gal tikejotes tureti ir asmenini virtuves sefa?:)))))

    AtsakytiPanaikinti
  9. O jus apsilankykite sostineje esancioje sanatorijoje ir Druskininkai Jums pasirodys kaip rojus. Vilniuje esantis "Pusyno kelias" bent jau vaiku skyrius pasiurpino dar baisiau. Rampu ten apskritai nera taip kad turintiems judejimo negalia ten reabilituotis neimanoma. Sildymas spalio paskutine savaite dar buvo neijungtas. Dzin, kad puse vaiku serga. Gal nuo to tik geriau ? Maziau vaiku maziau darbo... Faina tokia reabilitacija gaunasi - tris dienas reabilituojiesi po to savaite gydai sloga ir kosuli, grizti, vel trys dienos manksteliu ir vel savaite persalimo gydymo. Visko nesuminesiu bet autoriui vertetu ten apsilankyti. Esu buvusi Druskininkuose Egleje. Patikekite Pusyno kelias dar gudesnis sovietmetis

    AtsakytiPanaikinti
  10. Juokingas zmogus esi. Tamstos pastebejimai apie Egles sanatorija - neturincio ka veikti zmogaus. Yra ten kaip ir visur, savu pliusu ir savu minusu.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Na cia as nelyginu su tuo kur blogiau. As sakau kad gali buti geriau. Nes afrikos kokiam kaime tai ir uz pusyna baisiau.
    O del arbatos kambary, tai kaip ir sakiau, nafik tada kamabary elektrinis virdulys. Arbatos man tikrai netruko. Plius dar kai pagalvoji, fena kazkodel reik nuomotis, bet arbatinukas yra.

    AtsakytiPanaikinti
  12. "Yra ten kaip ir visur, savu pliusu ir savu minusu." - Suprantate, tokie straipsniai ir reikalingi, kad tų minusų metams bėgant ir sovietinėms, tobulėjimo ir geriausios, o ne pakenčiamos, kokybės neieškančioms subinėms vis labiau artėjant prie grabo lentos, liktų vis mažiau.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Kad jau komentuoju, tai pabaigsiu iki galo. Reikia suprast, kad vienas iš blogiausių lietuviškų bruožų vis dar yra galvos nuleidimas ir susitaikymas su situacija, nesuvokiant, jog kiekvienas mes galime kažką pakeisti ir įdėti į geresnės visuomenės kūrimą. Jeigu žmogus parašė, kad "Eglė" yra konvejeris, su žemo lygio maistu ir absurdišku aptarnavimu, reiškiasi jis tai ten patyrė ir pamatė ir šita informacija turi būti žinoma visiems. Arba jis yra kitų sanatorijų slaptas agentas. Čia kaip ir su Snow Arena - miestas giriasi visai Europai, kad turim beprotišką pramogą, o tos pramogos teikėjai, negauna algų. Žodžiu, linkiu visiems daugiau tikrumo, o ne varškės vyniojimo. Poną Vincentą sveikinu išdrįsus.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Liuks irasas.

    AtsakytiPanaikinti
  15. siulau rinktis sanatorija "Draugyste", buvau 3 kartus ir noreciau tik ten vel sugrizt.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Mes prabuvome mėnesi Eglėje, korpuse netoli skaityklos/bibliotekos. Jokių problemų. Internetas nemokamas. Maitinomės skaniai kavinėje arba asmeniškai. Eglė+ dar buvo įrenginėjama, bet atrodė žymiai geriau, nei Eglė. O Eglė+ baseinai ir pirtys tikrai buvo kokybiškai įrengtos. Nebent per keletą metų žmonės nusiaubė. Jei kam teks važiuoti vežimėliu: Varykit tiesiai į E+, ten normalus pravažiavimai ir liftas. Aš suprantu, kad senų korpusų negriauna ir leidžia lietuvaičiams, ten kankintis :) norinčių jei daug - tegu kenčia

    AtsakytiPanaikinti
  17. Baseinai Eglė+ tikrai geri.Yra ir kur paplaukti ir kur pagulėti. Daug kokybiškų pirčių. Personalas atneša vandens su eteriniais aliejais(?). Dėl to visai nesiskundžiu.

    AtsakytiPanaikinti
  18. :) pažįstama patirtis. Tik dėl sūrio Jūs neteisus. Negali jie tokio aparato pastatyti.. nes sūrio suvartojimas išaukti keliais (ar keliasdešimt kartu). Homo Sovieticus nuėjęs į valgyklą ir ko nors neradęs.. valgo tai kas liko.
    Produktų išeigos optimizacija vinok.
    Eilės irgi optimizacija. Kad jas išnaukinti.. reikėtų priimti daugiau arba kokybiškesnio personalo. Lai liaudis pastovi..Vistiek veikti nėra ką.

    P.S. ir ten ne rampos invalidams. Ten reidlentininkams aikštelę padarė.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Gal uzuot tiek laiko skyrus stebejimui reikejo atvaziuot ir ilsetis - akivaizdu,kad tamstai tikrai poilsio truksta. Pavargau skaityti tooookio smulkmeniskumo apibudinimus, kaip nepavargai ju rasyti???? Beje - tos rampos, tai uzsitempti lagaminus su ratukais. Prie ko kate...blogai,kad ji tenai tupi ar kad nekreipia demesio i zenkla, kad jei negalima tenai eiti:D :D :D Siulyciau paimti iir paskaiciuoti kainos, procedure ir aptarnavimo santyki su tais pinigais, kuriuos tamsta sumokejote uz viska.Teko nemazai pakeliauti ir puikiai supranytu kiek kas kainuoja. GAlima rinktis Druskininkuose ir SPA VILNIUS. Tenai uz susimokesite uz pra kaip min. po 400lt. su 3-4 proc. ir busite apglebesciuoti. Platus asortimentas rinktis. Pagal savo isprusima ir galimybes:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. "Beje - tos rampos, tai uzsitempti lagaminus su ratukais" - Na kad ir lagaminams, nors pirmą kartą matau.
      "Prie ko kate...blogai,kad ji tenai tupi ar kad nekreipia demesio i zenkla, kad jei negalima tenai eiti" - Man nuotrauka graži ir juokinga.
      O dėl poilsio, tai tą ir dariau. Tikrai neplanavau važiuoti kabinėtis, bet kai dalykai kliūna tai ir ilsėtis trukdo. Tai ėmiau ir surašiau. Ir taip, kitą kartą važiuosiu pabandysiu, kad apglėbesčiuotų.

      Panaikinti
  20. Papasakosiu jums paprasta istorija...ta postsovietine sistema, tai musu tevu amziaus zmoniu palikimas. Tenka stebeti ir to naujojo isprususio jaunimo, kurio suvokimas apie darba dar skurdesnis. Kuriems geriau dirbti valytojais Anglijoj, nei vadybininkais ar medicinos darbuotojais Lietuvoje. Kurie tikrai jau nedirbs uz minimuma, nes yra tokie ypatingi ir su galinga patirtimi, kad dziaugiesi vien ji pamates. Deja,dazniausiai politika, muzika, elgesys artina mus prie rusizmo. Jei norite pasikeitimu - patys juos darykite. Gyvenkite, dirbkite Lietuvoje, savo vaikus mokykite tikros LIETUVISKOS KULTUROS IR PAPROCIU, o ne helovinisku linksmybiu. Dirbkite, tam ,kad butu gerai ir Lietuvai ne vien sau. Tada jau ir pakalbesim kas cia blogai, kas cia gerai musu istaigose, ko reiketu, ir kaip butu galima ta padaryti. Pradekite nuo saves. As jau pradejau. Sekmes.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia apie ką šitas komentaras? Pagal CAPS'US suprantu kad apie kultūrą ir papročius. Bet įrašas tai visai ne apie tai. Ar čia pasakymas, kad negalima kalbėti, kas aplink yra blogai, kol patys pas save nesusitvarkom? Nesu tuo tikras. O beje sakydamas "mūsų įstaigose", tai gal čia kas iš Eglės rašo, jei taip, tai tikrai nuoširdžiai patiktų konkretesnis pasakojimas. Gal iš tikro ten kitaip dėl kokių svarių priežasčių nesigauna padaryti.

      Panaikinti
  21. Egles sanatorija yra puiki. Siemet su seima svesim 4 musu Kaledas ten. Nera geresnes vietos poilsiui, o ir matinimas puikus. Nezinau, gal gerbiamajam rasytojui ir sanatorija nepatiko, bet taip ironizuoti tai nera tikslo, nes sanatorija (ir tai ne vien mano nuomone, bet dar ir keliu pazistamu uzsienieciu, ne rusu ar baltarusiu, o is ES)yra puiki, tad nereikia dievo varyti i medi.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pasikabinėsiu prie žodžių. "Nera geresnes vietos poilsiui" - YRA.
      O jei rimtai tai niekam nesakau nevažiuoti į sanatoriją. Kiekvieno poreikiai ir pomėgiai specifiniai. Jei jau keturis metus važiuojate ten ir patinka, tai sekmės ir labai smagu, kad radote sau tinkamą vietą. Čia dalinuosi savo įspūdžiais. Jei jums (ir jūsų draugams iš ES) mano pastebėjimai ne aktualūs ir jums nemaišo, valio. Ir jau sakiau, baseinas man patiko. gydyklos - ne. Bet čia mano subjektyvi nuomonė.

      Panaikinti
  22. Nežinau, kaip Jūsų, bet manęs, Ėglės sanatorija dar niekada nenuvylė :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Yra eglė ir yra eglė+
      Tai ta kur su pliusu man irgi patiko.

      Panaikinti
  23. Rokas Varnaitis2014-08-27 16:59:00

    Aš planavau įsigyti kuponą į egles sanatorija - ar apie šitą kalbate ar ne? Noriu žinoti, ar pirkti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha. Apie sita. Aprasyme atskiru punktu prirasyta apie egle+. Visos kitos paslaugos kaip suprantu egleje paprastoje.1 apsilankymas „Eglė+“ pirčių ir baseinų komplekse.

      Panaikinti
  24. Viskas gerai su ta sanatorija, na o tokiems miescionims kaip tamsta ko gero daug streso sukelia sutvarkyti paprastus dalykus (jei rimtai ziureti i rastliava), ir siaip gyvenime bus sunku. Nustebtum suzinojes kiek pliusu tu dar neatradai ir su savo poziuriu niekdada neatrasi

    AtsakytiPanaikinti
  25. mes visada važiuodavome į http://grandspa.lt/ - puiki vieta, bet dabar užsimaniau išmėginti ir Eglę :)

    AtsakytiPanaikinti
  26. Nežinau, kaip jums, bet man Eglės sanatorija yra praktiškiausia, patogiausia ir tiesiog geriausia.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. "Nežinau, kaip jums", na aš surašiau čia viską kaip man ;)
      O dėl skonio nesiginčijama, kam kur patinka ten tas važiuoja.

      Plus panašu, kad čia su spam botu bendrauju :)

      Panaikinti
    2. Pirmiausia mane prajuokino rampodromas su kliūtimis. Na, o po to nutariau parašyti savo komentarą.
      Visa eilė Lietuvos sanatorijų, įskaitant 'Eglę', jau išbandyta. Ir nekart. Jei trumpai drūtai, 'Eglėje' pilnu pajėgumu vystomas šešėlinis verslas. Kaip, beje, ir kitose LT sanatorijose. Pradedant daktarėliais, baigiant masažuotojomis ir procedūrų kabinetų darbuotojomis. Grandys, kurioms tą veiklą vystyti yra sunkiau ar net neįmanoma, jaučiasi labai nelaimingos. Ir ta nelaiminga, apmaudo kupina nuotaika justi sanatorijos pacientams. Druskininkuose tiesiog meldžiamasi atvykėliams iš Rusijos. Sanatorijoje dirba asmenys glaudžiai bendradarbiaujantys su NT agentūromis. Taip kad, gali įsigyti nekilnojamą turtą Druskininkuose be jokių problemų. Tiesiog, gulėdamas ant masažinio stalo gauni vizitinę kortelę. Belieka tik apsispręst. Viskas taip puikiai sustyguota... Nemalonioji pusė yra ta, kad būdamas Druskininkuose nesijauti esąs Lietuvoje. Sanatorijos personalas kreipiasi rusų k. O, kai primeni, jog besąs lietuvis ir lietuvių kalbos dar neužmiršęs, susisgrimba. Bet vis tiek, į procedūras tarsi per ruporą kviečiama dviem kalbom: lietuvių ir rusų. Šventa! Tikiuosi, dabar, kuomet turistų srautai iš Rytų kiek sumažėjo ir iš dangaus nebekrenta mana, sanatorijų darbuotojams ir vadovybei bus gera proga peržiūrėti savo veiklos principus, o svarbiausia - permąstyti ir pakeisti savo požiūrį į atliekamą darbą.
      Apie maistą. Jo mums buvo daugiau nei pakankamai. Nuodėmė būtų skųstis. Maisto klausimas Druskininkuose itin atidžiai prižiūrimas, nes baiminamasi tarptautinio skandalo, kurį sukelti atvykėliams iš netolimos šalies - juokų darbas.
      Dar kas kliuvo - tai apgailėtini dviračių takai, kuriais nei pėsčias eit, nei važiuot gali. Asfalto danga - tokia grubi, kad ilgesnio atstumo negali nueiti bepadaręs žalos sveikatai. O jau tie kalneliai ir gauburėliai... Kaip nutiesė per sanatorijos statybas, tai iki šiol privalome 'džiaugtis'. Tiesiog gėda sanatorijos vadovybei nepasirūpinti įrengti normalius pėsčiųjų takus.
      Apie darbuotojų mandagumą. Na, čia jau kaip pasiseks...
      Daug būtų galima rašinėti, bet labiausiai norisi, kad mūsų sanatorijos lygiuotųsi į tas, kurios priklauso civilizuotam pasauliui. Viliuosi, kad vienądien Druskininkų gyventojai atsikratys provincialumo ir išsivaduos iš sovietinio mentaliteto. To bent linkiu.

      Panaikinti
  27. Juokingas ir nelabai argumentuotas straipsnis mana :)

    AtsakytiPanaikinti
  28. Gerai buvo pastebėta, kad žmogus renkasi tai, kas jam tinka ir patinka. Man Eglės sanatorija taip pat nelabai patiko, todėl mieliau renkuosi spa Kaune . O, pavyzdžiui, mano tėvai dažnai apsilanko autoriaus aprašytoje vietoje ir sako, kad ten geriausia vieta poilsiui.

    AtsakytiPanaikinti
  29. Jei noriu kokybiško ir gero SPA renkuosi Azia SPA. Galima rasti įvariausių nuolaidų čia http://www.geradovana.lt/azia-spa

    AtsakytiPanaikinti
  30. Kaip bebūtų Eglės sanatorija puikiai laikosi, o tai reiškia, kad geba pritraukti klientų ir nenuvilti jų. Bet man labiau patinka kuno masazas East Islande :)

    AtsakytiPanaikinti