ketvirtadienis, lapkričio 10, 2011

Coimbros nuotrupos

Vaikščiojau po Coimbrą ir užtikau nuostabiai iškraipytas grindis. Jaučiu per metų metus namas judėjo ir sustūmė grindis kuriose atsirado kalnas iš plytelių. Nuotraukoje iš kairės matosi tas kalnelis. Realybėje labai geriau atrodo. O po kelių dienų, einu pro tą pačia vietą ir ką tu nori. Stuksena diedukas plaktuku ir iš nuostabiojo kalnelio nieko nebelikę.
Architektūros studentai jaučiasi žymiai pranašesni už psichologijos studentus. Ir ne veltui. Čia vaizdas iš architektūros fakulteto studentų kavinės. Pastatas apačioje, psichologijos fakultetas.
O čia vaizdas iš tos pačios studentų architektų kavinės. Aš ir mano nauji draugai portugalijos medicinos ateitis. Jei jie gydo žmones taip pat gerai kaip jie linksminasi, aš noriu sirgti Portugalijoje.
Anarchijos zona. Visas senamiestis išmargintas užrašais ant sienų ir dažnai visi labai prieš kapitalizmą nusistatę. Anarchistai socialistai. Politiškai nusiteikęs jaunimas Coimbroje. Gal būt dėl to, kad universitetas erezijų visokių juos primokina.
Gražus piešinėlis ant psichologijos fakulteto sienos. Užrašas byloja "Open your mind". Manau jie to ir nori iš visų. Atsiverkite ir būkite laimingi.
"Amar Portugal". Aš irgi myliu Portugaliją. Ir Coimbrą, nors šitas šešėlis nebuvo linksmas, bet Coimbra ilgai prisiminsiu.
"There is no spoon". Kitaip sakant turi suprasti, kad šio šaukštelio nėra ir tik tada jis išsitiesins. Ar susilankstys. Nežinau. Radau jį šukuodamas Coimbros gatves. Tar vienas žymeklis, kad prisiminimai neišdiltų.
Senoji Coimbros katedra (nr 2) Ir viena iš nedaugėlio nuotraukų, kur ne aš pats save fotografuoju. Turistė brazilė aplinkui slampinėjo ir suoliukus fotografavo. Papliurpėm apie nieką. Bepigu brazilams portugalijoje. Nereikia kalbos mokintis.
Laidojimo namai. Minimalizmas. Siena dangus ir varpinė.
O saulės tikrai netrūko. Oras pasitaikė neįprastai geras. Net vietiniai neprisimena, kada tokiu metu toks oras yra buvęs. Pagal kainas jau visur buvo nesezonas, bet pagal orą buvo vasaros vidurys. Galiu pradėti įtarti, kad Portugalija ruošėsi mano atvykimui, nes tokio oro kitaip kaip tik "užsakytu" nepavadinsi.
Tai va tiek padrikų įspūdžių kuriuos atgaminau pagal kalnus vis dar neatrinktų nuotraukų. O fone Kernagis su "Ligoninė" groja.
Dar anksti namo, blaiviai pagalvok
Ką pasakysi staiga sugrįžęs.
Ar pasveikai, Ar sužinojai kas buvo teisus
Ar dabar pripažįsti, kad tiesą tau sakė seni kalendoriai
Dar anksti namo, dar anksti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą